Mijn praktijk is gesloten voor individuele sessies.  Houd de website in de gaten voor cursussen Leven in je lijf

Lichaamsgerichte therapie      

Voel je je vaak gespannen en onrustig en  zit je niet lekker in je vel ?

Heb je moeite met jezelf te accepteren zoals je bent?

Verlang je naar meer zelfvertrouwen en stevigheid?

Lichaamsgerichte coaching           

Loop je vast in bepaalde patronen in je werk, je relatie(s), je leven?

Wil je beter je grenzen leren voelen en aangeven?

Leef je vanuit je hoofd en verlang je naar meer contact met je hart, je gevoel?

Training leven in je lijf                 

Wil je leren luisteren naar je de signalen van je lichaam?

Meer ontspanning, levendigheid en zelfbewustzijn?

Wil je meer in het NU leven en meer kunnen genieten?

Ontspanning en zelfvertrouwen door meer contact met je lichaam

Listen to your body, it's smarter than you. Deze zin geeft in essentie weer van waaruit ik leef en werk: het LIJF! Als je meer in contact komt met je eigen lijf, met je gevoelens in het hier en nu, kom je met meer ontspanning en plezier in het leven  te staan. Naast de wijsheid van je hoofd, is er een wijsheid in je lichaam. Deze twee een samenwerkend geheel laten vormen is voor mij de kunst van het leven. Het brengt je steeds een stukje dichter bij jezelf, bij je ware natuur.

Anke van Diepenbeek

Zelf liep ik diverse keren 'vast' in mijn leven.  In de periode dat ik kleine kinderen had, kreeg ik veel last van spanning, onrust en onzekerheid. Ik zat letterlijk niet lekker in mijn vel. Lichaamswerk was voor mij het begin van een reis in het thuiskomen in mezelf, in mijn eigen lijf. Te accepteren wie ik ben. Een boeiende, wonderlijke, niet altijd gemakkelijke weg die ik niet meer kan en wil loslaten en die ik iedereen gun in het leven. Het bracht me naar de opleiding 'Integrated psychotherapy' van Bodymind-opleidingen in Rotterdam. En het maakte dat ik nu ook anderen de ondersteuning kan bieden bij het thuiskomen in zichzelf. Dat doe ik door therapie, coaching en trainingen aan te bieden in Nijmegen-Lent.

Zijn met wat er is

Mijn eerste blog, midden in de corona lockdown. Geen gemakkelijke tijd. We weten niet hoe lang het nog duurt, er is meer ziekte, dood om ons heen, velen zitten alleen thuis te werken, er is minder sociaal contact, minder aanraking. Het vraagt extra stilstaan en zorgzaam omgaan met jezelf, geneigd als we zijn om voortdurend weg te gaan bij ‘negatieve’ gevoelens en onszelf te verdoven met onze telefoon, netflix, eten, alcohol etc. ‘Negatief’ tussen aanhalingstekens want gevoelens zijn neutraal, ze zijn er gewoon en willen alleen maar gevoeld worden. Onze mind plakt er etiketten op van fijn en niet fijn, negatief of positief. En in een split second, zonder dat we er ons er bewust van zijn bewegen we weg van wat we allemaal nu in meer of mindere mate ervaren: onzekerheid, eenzaamheid, boosheid, verdriet, onrust, onmacht.

Lees meer »

Hoe doe je dat rust vinden in jezelf, in de drukte van de dag, met zoveel prikkels om je heen?

Wat cliënten zeggen over Anke en de sessies lichaamsgerichte therapie

Man, 49

Ik voelde me steeds heel veilig in de sessies bij Anke. Zij voelt goed aan hoe ver we een thema op dat moment kunnen aanpakken. Ik ben me bewuster geworden van mezelf, van wat ik doe in situaties en heb geleerd om stap voor stap terug in mijn lijf te komen. Hierdoor kan ik beter nee te zeggen, mijn grens aangeven, en beter voor mezelf te zorgen.

Vrouw, 54

Anke is een rustige, betrokken en invoelende therapeut. Ze gaat respectvol en bemoedigend te werk. Ik voelde me gezien en gehoord in de sessies. De sessies hebben me gebracht dat ik meer in mijn lijf zit, ik voel me meer geaard en vooral ik kan weer meer genieten van de dingen die ik doe en aardiger zijn voor me zelf. Ik zie de toekomst met vertrouwen tegemoet.

Vrouw, 38,

Ik vond het steeds spannend voordat ik naar de sessies ging, maar Anke zorgde voor een rustig tempo zodat ik kon ontspannen en mijn adem wat meer kon zakken. Ik heb veel gehad aan de oefeningen die ik heb meegekregen. Ik kan beter mijn voeten voelen op de grond en sta steviger op mijn benen. En ik heb geleerd hoe ik met mijn adem kan omgaan in spannende situaties.