Leven in je lijf

In de Cursus Leven in je lijf ontdek je jezelf op een andere manier: via ademhaling, lichaamsgerichte oefeningen en contact. Op een speelse, veilige manier onderzoek je hoe je in het leven staat, hoe je op situaties reageert en hoe je dat misschien anders zou kunnen doen.

Herken je dit?

  • je zit (te) veel in je hoofd, hebt last van piekeren
  • je bent vaak moe, futloos en moet je vaak opladen in het weekend of in de vakantie
  • je hebt moeite met het aangeven van je grenzen;
  • je ervaart onzekerheid of spanning in het contact met anderen
  • je zorgt veel voor anderen, maar wanneer kom je aan jezelf toe?

En wil je dit?

  • Meer leven vanuit je gevoel, je hart
  • Met meer energie en ontspanning leven, meer genieten van de dingen die er voor jou toe doen;
  • duidelijker je grenzen aangeven, vaker nee zeggen.
  • Leven in verbinding met jezelf en van daaruit met anderen
  • goed voor jezelf zorgen, zodat je er ook voor anderen kunt zijn

Doe dan mee met de cursus Leven in je lijf!

Na de cursus:
- heb je meer inzicht in jouw patronen
- heb je meer contact met je lichaam
- voel je beter wat er in jou leeft en wat belangrijk is voor jou
- ervaar je meer tools om anders om te gaan met situaties
- voel je je steviger en krachtiger op de grond staan

Ontspanning, zelfvertrouwen, plezier

WAT HOUDT DE CURSUS IN?

Door lichaamsgerichte oefeningen word je je gewaar van wat je lichaam te vertellen heeft. Wanneer je bewust bent van je lichaamssignalen en daar meer naar luistert, kom je beter in je vel te zitten, kun je beter je grenzen aangeven en makkelijker contact maken. 

In de cursus word je je bewust van je mechanismen in het contact met anderen. Pas je je vaak aan, trek je je terug, houdt je je in etc?  Er is ruimte om te experimenteren: wat ervaar je als je je opener opstelt voor een ander, je emoties te laten zien, je grenzen aangeeft?

Ikzelf ben ooit met lichaamswerk begonnen door mee te doen aan deze cursus. Ik kwam erachter dat ik mezelf vaak stoerder voordoe dan dat ik ben, als manier om echt contact te vermijden. In de cursus (en later in andere groepen) heb ik geleerd om deze en andere patronen te zien, te erkennen en heb ik ontdekt hoe het anders kan. Op die manier kwam ik steeds een stukje dichter bij mezelf. 
Inmiddels heb ik zelf de training diverse keren gegeven en zie ik hoe deelnemers meer voeling krijgen met hun lijf en op die manier de weg terugvinden naar zichzelf. 

Wat deelnemers zeggen over de cursus:

Vrouw, 34

Ik ben thuisgekomen in mezelf, ik leef al jaren in mijn hoofd en voelde me bij tijd en wijlen leeg, onbehaaglijk, rende aan mezelf voorbij, aandacht bij anderen. Ik ben in de cursus volledig bij mezelf gekomen, veel bewustwordingen, veel losgelaten. Door alle oefeningen kom je in je lijf en bij je emoties en dan gaat het gewoon vanzelf. Hoe mooi!

Man, 51.
De cursus heeft mij goed geholpen om meer voor mezelf te zorgen, wat is wel/niet goed voor me en om dat uit te spreken. Ik merk dat ik nu makkelijker uit mijn hoofd kan komen en meer bij mijn gevoel, waardoor ik ook meer aanwezig ben. De begeleiding vond ik heel zuiver, veilig, oprecht en ook met controle houden, vasthouden aan het programma en toch voldoende ruimte geven voor wat er is.

Vrouw, 24
Ik merk meerdere dingen in mijn dagelijks leven die te maken hebben met leven in je lijf. Ik kan makkelijker een lange tijd alleen zijn en landen in mezelf. Wanneer ik een druk hoofd heb kan ik makkelijker naar mijn lichaam terugkeren. Ook merk ik dat als ik denk dat anderen oordelen over me hebben dat ik me dat bewust ben en dat vaker check of het waar is. Daarnaast merk ik een algemeen groter bewustzijn over mijn lichaam; bijvoorbeeld dat ik sneller opmerk of mijn kaken aangespannen zijn en ik ze dus sneller los kan maken. Ik ga ook soms trillen met mijn benen als ik merk dat er veel spanning zit; ik durf dat meer toe te laten en merk dat dat fijn is.

Praktische informatie

Data

Er is op dit moment geen cursus gepland. Mogelijk start er een cursus in het voorjaar of in het najaar. Hou hiervoor de website in de gaten.

 

Kosten

Open les: € 10

Cursus inclusief een een serie oefeningen na afloop: € 180

 

Folder Leven In Je Lijf 2022

Ik ben aangesloten bij het netwerk Leven in je lijf. Zie www.netwerkleveninjelijf.nl