Mijn praktijk is gesloten voor individuele sessies

Lichaamsgerichte therapie

Herken je deze klachten?

 • Je ervaart spanning en/of onrust in je lijf
 • je hebt moeite met ontspannen en gaat maar door
 • je vindt het lastig om je grenzen aan te geven
 • je voelt je regelmatig onzeker over jezelf
 • je vindt het moeilijk om nee te zeggen
 • je doet je vaak sterker voor dan je bent
 • Je voelt je vaak moe of hebt weinig energie
 • Je ligt ’s nachts regelmatig wakker, slaapt slecht
 • Je zit veel in je hoofd en hebt weinig contact met je gevoel, je hart.
burn-out

En is dit waar je naar verlangt?

 • Met meer ontspanning en plezier in het leven staan
 • Jezelf accepteren en toegroeien naar wie jij werkelijk bent
 • Je grenzen willen leren voelen en aangeven
 • Met meer stevigheid en zelfvertrouwen in het leven staan
 • Beter voor jezelf leren zorgen, leren luisteren naar je werkelijke behoeften
 • Meer contact met je gevoel en je hart
 • Lichter in het leven staan en meer genieten
 • Meer spontaniteit en jezelf durven zijn
 • Meer zelfbewustzijn: dit ben ik!
Ontspanning, zelfvertrouwen

Door lichaamsgerichte therapie kom je weer in contact met wie je werkelijk bent!

Anke van Diepenbeek

Luisteren naar je lichaam

Gewend als we zijn om in ons hoofd oplossingen te zoeken voor problemen is het gemakkelijker gezegd dan gedaan: luisteren naar je lichaam. Soms voelen we wel dat we uit balans zijn, dat we te hard werken, niet lekker in ons vel zitten etc., maar staan we er liever niet te lang bij stil. Het vraagt moed en nieuwsgierigheid om echt stil te staan bij jezelf en toe te staan wat zich in jou afspeelt. Uit ervaring weet ik dat je dit vaak niet alleen kunt, maar een veilige setting nodig hebt met iemand die je hierin kan ondersteunen.

Nu als therapeut kan ik zelf deze veilige context bieden aan mensen die het contact met hun gevoel, hun lichaam (weer) willen aangaan. 

Dit contact met je lichaam zorgt ervoor dat je je eigen kracht weer gaat voelen, zodat je met meer rust en ontspanning in het leven komt te staan

Wat houdt lichaamsgerichte therapie in?

Je lichaam weerspiegelt in houding, spieren, beweging en adem hoe je in het leven staat. Door meer contact met je lichaam te maken, krijg je meer contact met je gevoel, hart, en oorspronkelijke levendigheid. Letterlijk stilstaan bij je jezelf is hierin belangrijk, jezelf openstellen voor wat je lichaam je te vertellen heeft.

In de sessies werken we vanuit de ervaring in het hier en nu. Door bewust je aandacht te brengen naar wat zich afspeelt in je lijf en in je hoofd, ga je patronen en overtuigingen herkennen die je in de weg zitten. Het erkennen en toestaan van de gedachten, gevoelens en emoties hierover maakt dat je je bevrijdt van het patroon waarin je gevangen zit. Hierdoor ga je meer ruimte en rust ervaren in jezelf en kom je met meer ontspanning in het leven te staan. Je komt meer in je eigen natuurlijke stroom!

Mijn werkwijze

Tijdens de eerste afspraak, de intake, kijken we welke thema’s, klachten en verlangens er spelen en maak je kennis met mij en hoe ik werk. Uitgangspunt is de ervaring in het hier en nu. Dit kan gaan om iets wat je mondeling inbrengt en/of lichamelijke gewaarwordingen. Wat neem je op dit moment waar in je lijf? Waar voel je dat? Welke gedachten en gevoelens heb je hierover? Vervolgens kijken we samen wat het beste past om dit verder te onderzoeken. Werkwijzen die ik hierbij kan inzetten zijn:

Bio-energetica: dit is een methode ontwikkeld door Alexander Lowen, die erop gericht is om blokkades van spanning die zich in het lichaam vastgezet hebben, los te laten en een goede doorstroming van energie te bevorderen. Aarding of gronding is hierbij een belangrijk element, maar ook b.v. expressie en oefeningen met lichaamshouding. Lichaam en geest  worden hierdoor weer in balans gebracht met als resultaat meer vitaliteit en levenskracht.

Bodydrama:  deze methodiek bestaat uit meerdere technieken zoals gestalt, psychodrama en opstellingen. Hierin wordt gewerkt met dialoog, voor/achtergrond, een bodytalk. Ook hierin speelt de lichamelijke gewaarwording een belangrijke rol. Deze methodiek helpt bij het vinden van een oplossing voor interne conflicten.

Ademwerk: het bewust inzetten van de adem en hiermee werken is een belangrijk onderdeel van lichaamsgerichte therapie. Adempatronen zeggen namelijk veel over de fysieke, emotionele en mentale gemoedstoestand. Veel mensen halen weinig adem of de adem zit hoog en zijn daardoor minder in contact met hun lijf en hun gevoel. Meer adem is meer leven, vandaar dat de adem zo centraal staat in het lichaamsgericht werken.

Kosten

Kosten intake: € 30 (1 uur)

Losse sessies: € 60 (1 uur en 15 min.)

Pakket van 5 sessies: € 275

Pakket van 10 sessies: € 500

Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging SBLP.  Ik verwacht dat in het voorjaar 2021 de sessies in aanmerking komen voor vergoeding vanuit de zorgverzekeraar (via de aanvullende verzekering, alternatieve geneeswijzen)

Lichaamsgerichte therapie Nijmegen-Lent

Locatie: De Kleine Wiel,

Karl Marxstraat 101, Nijmegen-Lent